Ga lekker op vakantie (in eigen land!)

Je gaat weer op vakantie, hoera! Of het nu twee maanden of twee jaar geleden is (of misschien wel langer; ik ben zelf al vier jaar niet naar het buitenland op vakantie geweest), je gaat weer en je hebt er zin in. De koffers zijn misschien al gepakt, de opvang voor de hond is al gepland en je eventuele reisgenoten zijn ingelicht, maar er rest nog één belangrijke vraag: waar gaat de reis naartoe? Én, waarom niet een keer in eigen land, naar een leuk vakantiepark of één van de vele mooie hotels Amsterdam

Het basisprincipe 

Voordat het pleidooi voor vakantie vieren in eigen land begint, eerst een stukje advies waar je sowieso iets aan hebt; of je nu naar het verre buitenland wil of niet verder dan tientallen kilometer van je voordeur. Stel jezelf altijd deze vraag vóór het plannen van een vakantie: hoe kom jij tot rust? Dit klinkt misschien als een super-logische-en-dus-onnodige vraag, maar er wordt nog weleens overheen gekeken bij het plannen van een vakantie. Het stereotype beeld van een ontspannen vakantie is natuurlijk; relaxen bij een zwembad met een cocktail in je ene hand en een thriller in de ander; zo af en toe een keer naar het buffet rollen voor een stuk pizza of een hamburger; en eens of tweemaal naar de spa, en verder vooral niks doen. Dat is het ideaalbeeld van vakantie… voor sommige mensen, maar lang niet voor iedereen. Wie weet kom jij pas echt met rust als je je diep in de natuur bevindt en met je handen moet werken; kamperen, daar waar het super stil en donker wordt. Óf wellicht ontspan jij juist van het normale leven door lekker het nachtleven van je favoriete steden in te duiken. Het is belangrijk om jezelf hierin te leren kennen. Jezelf, én je reisgenoten!

Eigen land 

Dus, je weet nu wat voor vakantieganger iedereen is en hebt de ene reisgenoot die twee weken in een donker grottenstelsel wilde doorbrengen vriendelijk verzocht om thuis te blijven… Alles is gereed voor je vakantie. Maar waar ga je nu heen? Voordat je hier afhaakt, blijf nog een paar seconden lezen. Op vakantie in eigen land is namelijk écht de moeite waard. Het is zowel goed voor je portemonnee als goed voor je ziel om ons landje eens een echte kans te geven. Er is voor iedereen wat wils; van de glooiende heuvels van Zuid-Limburg en de Veluwe, tot het nachtleven van Zwolle en Utrecht. 

 

Dus, waar wacht je nog op? Plan die vakantie in eigen land!

You May Also Like