Hoe houd je je planten tot leven

Het verzorgen van de planten en ook het gazon in de tuin kan heel rustgevend zijn. Toch is het niet altijd een gemakkelijke opgave. Vaak lukt het gewoon niet om die planten of bloemen in leven te houden. Ongeacht hoe hard je ook probeert om de dood te stoppen, het zal keer op keer niet werken. Dit kan erg irritant zijn, zeker als je niet weet wat er steeds maar niet lukt. Om je te helpen de planten in leven te houden, heb ik hieronder een aantal tips voor je.

Denk aan het zonlicht

Bij tuinplanten is het constant van belang dat er voldoende zonlicht beschikbaar is. Zeker verschilt per plant precies wat voldoende zonlicht is. Sommige planten kunnen echt zonder, maar dat is zeker niet constant het geval. Normaal komt deze informatie op de kaart bij de planten. Anders kunt u altijd suggesties opvragen of de informatie online opzoeken. Zo snel als je begrijpt hoeveel zonneschijn een plant nodig heeft, is het tijd om te inspecteren of het gebied van de planten goed is. Een goede tip is om de tuin in compartimenten op te splitsen en ook te zien hoeveel zonneschijn elke dag elke dag krijgt. Als je dit een week volhoudt, kun je een redelijk niveau benaderen. Een camera is natuurlijk een slimme suggestie.

Zoek details over de bepaalde plant

Vaak geven individuen alle planten op exact hetzelfde moment water, maar dat is niet altijd probleemloos. Net zoals elke plant andere eisen stelt aan zonlicht, verschilt ook de hoeveelheid voeding en ook het water. Net als je weet welke problemen voor elke plant het beste zijn, kun je deze goed behandelen. Zoek daarom online naar elke plant om erachter te komen hoe u er het beste voor kunt zorgen. Uiteindelijk is er veel om rekening mee te houden bij het verzorgen van planten, maar ook zonder dit ergens te bekijken dat je eigenlijk niet kunt begrijpen.

Houd gevaarlijke bugs op afstand

Een groot deel van de planten en bloesems wordt beïnvloed door vervelende insecten. Zo wordt de oorsprong in het vuil geconsumeerd of worden er eieren gelegd. Onopgemerkt kan dit de reden zijn dat planten blijven afsterven. Gelukkig zijn er natuurlijke manieren om dit soort plagen, zoals aaltjes, te stoppen. Kleine wormen, ook wel nematoden genoemd, treffen de larven van onaangename insecten en beschermen zo de planten. Bovendien kan het bovendien werken tegen muggen. Probeer bijvoorbeeld nematoden rouwvlieg om insecten op een natuurlijke manier te stoppen.

Geef een reactie
You May Also Like